Véneki templom

Vének – Nepomuki Szent János Lelkészség

A Pannonhalmi Területi Főapátsághoz tartozó lelkészség, a győrszentiváni plébánia lelkészsége. Ellátását évek óta a győri bencések oldják meg.

Első említése 1093-ból való, mint a pannonhalmi apátság halászfaluja. Mai temploma a 20. század elején épült, védőszentje Nepomuki Szent János.

E kis településnek lelkes hívő közössége van, öröm köztük a lelkipásztori szolgálat és hálásak vagyunk a mindig kedves és barátságos fogadtatásért.

Az elmúlt években megújult a templom oltára a hívek adományaiból, új kovácsoltvas rács került az előtérbe Dr. Veres András püspök úr adományaként, a toronysisak és homlokzat Magyarország Kormánya jóvoltából újulhatott meg és ehhez méltó díszkivilágítást adományozott a Vill-Kor Kft. tulajdonosa, a Gasztonyi család.

Köszönjük a Pannonhalmi Főapátságnak, Dr. Várszegi Asztrik nyugalmazott és Hortobágyi Cirill jelenlegi főapát úrnak, hogy ránk bízták e kis közösség szolgálatát és támogatnak bennünket lelkipásztori szolgálatunkban!

Szentmise csak vasárnapokon van, délelőtt 9 órakor.

Egyéb ünnepek miserendjét itt a honlapon jelezzük!

Bármilyen templomot érintő ügyben a következő címen érdeklődjön: titkarsag@bencesgyor.hu

Következő események

Nincsenek következő események.

Miserend

Hétköznap

6:45 Laudes (reggeli ima) és konventmise
18:35 Vesperás (esti ima)

Szombat

6:45 Laudes (reggeli ima) és konventmise
18:30 Vesperás (esti ima)
19:00 Előesti szentmise

Vasárnap

7:30 Laudes (reggeli ima)
8:00 Konventmise
9:30 Szentmise
18:30 Vesperás (esti ima)
19:00 Szentmise

Kiemelt projektek:

Templomfelújítás és gyűjtemények

Azok a legtevékenyebb munkások és harcosok Isten szolgálatában ezen a földön, akik az ima terén is látványosan a legaktívabbak.
Karl Barth