Bencés Bolt

Elérhetőség

Bencés Bolt Kft.

9022 Győr, Széchenyi tér 9.
+36 96 513 018
Hétfőtől péntekig: 9-18 óra

Szombat: 10-18 óra

Vasárnap zárva.

Leírás

2011-ben nyílt meg a Széchenyi térről a Rendház főbejáratán át megközelíthető boltunk, melyben kolostori termékek, kegy- és ajándéktárgyak kaphatóak.

Termékek

Tricolis fehér

A borvidék három tradicionális fajtájának – olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini – házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel. Aperitifként, beszélgetésekhez, zöldséges köretekhez, sült és főtt fehér húsokhoz.

Tricolis vörös

Három kékszőlőfajta (pinot noir, merlot, cabernet franc) házasítása, amely három dűlőben termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés kombinációja, amelynek révén egy könnyed, fiatalos, finoman száraz vörösbor készül. Magyaros ételekhez, sültekhez, ragukhoz, sajtokhoz ajánljuk.

Hemina fehér

Burgundi típusú fehérbor, amelynek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja, amelyek együttes eredménye egy komplex és jól érlelhető tétel.

Hemina vörös

A bort a merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a cabernet franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a ”barrique-jegyek” ellenében. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas ”pannonhalmi bordói”.

Sauvignon Blanc

Két eltérő talajtani és mikroklimatikus adottságú dűlőből (Széldomb és Tavaszó) származó szőlőtermést különböző érési fázisban szedik. Az áztatott szőlőcefre préselt, tisztított mustjából acéltartályban és fahordóban erjesztve egy fajtajelleges, érett, illatában és ízében egzotikus gyümölcsök világát elénk táró, finom szerkezetű bort készült.

Rajnai rizling

Illatában a frissesség a meghatározó, leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be. Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi Borvidék egyik legismertebb és legközkedveltebb fajtájává vált.

Pinot Noir

Az óvilág és újvilág találkozása! Három dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehetőséget kínál a modern újvilági elemekkel ötvözött technológia alkalmazására. A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig.

Infusio

Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Merlot és cabernet franc adta presztízs-házasításunk a legmelegebb dűlőnkből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele…

Atyák kedvence

Levendulás-mandulás cantuccini.

Igazi toszkán specialitás ez a nagyon ropogós mandulás kétszersült, de mára egész

Olaszországban elterjedt, és rengeteg változatban készül. Légmentesen záró fémdobozban hosszan eltartható, de erre nincs sok esélye, mert annyira finom.  Toscanában hagyományosan a szintén helyi specialitásnak számító vin santo nevű édes borba mártogatják, de kávé mellé is szenzációs. 

Blonde

Modern sörfőzési technológiával készült tradicionális apátsági sör a Pannonhalmi Főapátságtól. Belga típusú, szűretlen világos sör. Illatában keveredik a komló fűszeressége és az élesztő gyümölcsös jellege. Ízében egyszerre jelenik meg a maláta édeskés karaktere és a komló enyhén citrusos keserűsége, melynek száraz, frissítő kortyérzet követ.

Quadrupel

Belga típusú, apátsági, magas alkoholtartalmú barna sör. Erőteljesen malátás, karamellás illatok jellemzik, amelyek szépen összesimulnak az élesztő karakteres jellegével. A maláta és a belga kandiscukor édessége a magas alkoholtartalommal társulva, egy kerek, közepesen száraz kortyérzetet eredményez, visszafogott keserűséggel.

Citromfűszörp

A Tihanyi Apátság szerzetesei a Majorságban termesztett gyógynövények üdítő erejét zárták a palackokba. Így mindenki a saját konyhájába ezzel a szörppel egy kis darab Tihanyt vihet magával.

Ora et Labora Fehér Cuvée száraz fehér bor 2021.

A pannonhalmi Herold Pince vezetője, Herold Ádám olyan borkülönlegességet állított össze, amely kifejezetten a Győri Bencés szerzetes közösségnek készült. A Győri bencések bora chardonnay, fűszeres tramini és olaszrizling találkozásából született.

Levendulaszörp

A Tihanyi Apátság szerzetesei a Majorságban termesztett gyógynövények üdítő erejét zárták a palackokba. Így mindenki a saját konyhájába ezzel a szörppel egy kis darab Tihanyt vihet magával.

Bene kézműves étcsokoládé

Újdonság: Bene kézműves étcsokoládé citrom-gyömbér ízesítéssel! A
Bene jelentése finom. Kívánjuk édesítse meg az Önök napjait az új csokoládénk.
Kiszerelés: 40 g.