Római Requiem

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Római Requiem

2023. november 16. 19:00 - 20:00

Ingyenes

2023. november 16-án este 19.00 órai kezdettel a Schola Monodica énekegyüttes ad koncertet a Szent Ignác Bencés Templomban.

A Római Requiem egyedül a római Lateráni Bazilika 12. században lejegyzett karkönyvében maradt fönn, és a 2021-ben megjelent Graduale Urbis énekeskönyvben került kiadásra. A zsoltároskönyv- és az evangélium-ihlette tételek e forrásban válnak egy sajátos, eddig nem hallott költemény-sorozattá, amelyek megrendítően fejezik ki az egyéni ember gyászát és a feltámadásba vetett hitében elmondott könyörgését az elhunyt fölött.

A Római Requiem koncert egyúttal bemutatkozó alkalom is lesz az újonnan induló Schola Monodica énekegyüttes számára, amelyben karakteres férfikari hangzással kívánják megszólaltatni azokat a liturgikus tételeket, amelyek jórészt szólisztikus környezetben születtek még a gregorián ének uralkodóvá válása előtt. Az együttesben az órómai énekben is tapasztalt, főként felnőtt énekesek állnak ebben a formában először a nagyközönség elé Dr. Kelemen Áron OSB művészeti vezetésével.

Részletek

Dátum:
2023. november 16.
Időpont:
19:00 - 20:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:

Helyszín

Szent Ignác Bencés Templom
Széchenyi tér 9.
Győr, 9022
+ Google Térkép