Ensemble Pannonia Superior karácsonyi koncertje

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ensemble Pannonia Superior karácsonyi koncertje

2022. december 16. 19:00 - 20:00

Ingyenes

Az Ensemble Pannonia Superior korhű hangszereken régizenét (17-18. századi műveket) játszó zenekart a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói alapították. A formáció mindenképpen hiánypótló Győr kulturális életében.
A belváros gyönyörű műemléki környezete egyenesen a zenekar által játszott művek korából származik, és ideálisabb helyszínt, mint az eredeti barokk Szent Ignác Bencés Templomot keresve sem találni a régi kompozíciók hangulatos előadásához.
Az Ensemble Pannonia Superior név eredete az, hogy a tagság nagyrészt az egykori római provincia területéről származik, ideértve néhány, a csapatot kiegészítő osztrák hangszerest és énekest is.
Az együttesben énekesek, furulyák, barokk fuvola és oboa, viola da gamba, barokk hegedűk, barokk cselló és csembaló szerepel.
A zenekar 2021-ben alakult Prehoffer Gábor karnagy vezetésével. Prehoffer Gábor a Széchenyi Egyetem Zeneművészeti Intézetének tanára, furulya főtárgyat, kamarazenét és historikus előadói gyakorlatot tanít.
A koncerten a francia barokk világából, XIV. Lajos király udvari muzsikusainak (Marc-Antoine Charpentier, Michel-Richard Delalande, Marin Marais) műveiből kapunk válogatást.

Ensemble Pannonia Superior koncertjéből itt kaphatnak ízelítőt:

Részletek

Dátum:
2022. december 16.
Időpont:
19:00 - 20:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Honlap:
https://bakonybel-monostor.hu/

Helyszín

Szent Ignác Bencés Templom
Széchenyi tér 9.
Győr, 9022