Áron atya doktori koncertje

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Áron atya doktori koncertje

2022. március 22. 19:00 - 20:30

Mi volt a gregorián előtt? – Koncertkuriózum Győrben

A Collegium Musicum Ignatius koncertsorozatának III. epizódja egyben Kelemen Áron OSB atya doktori (DLA) koncertjének nyilvános főpróbája.
Miért különleges ez a koncert?
Mi volt a gregorián előtt? – tettük fel a kérdést az elmúlt évben. Most készülő koncertünkön sokrétű választ kaphatunk a kérdésre, hiszen a napi használatban lévő órómai tételeken túl olyan gyöngyszemei is elhangoznak majd, amelyek az egyházi év kitüntetett pontjain igazi különlegességnek számítanak. – ismertette a koncert érdekességét Áron atya

És mi épült fel a gregoriánból? – folytathatjuk a gondolatsort. A 14. századi ‘ars nova’ és a 16. századi reneszánsz polifónia egy-egy, a gregoriánra épülő remekművébe is belehallgathatunk, amely zenéknek a gregorián ének a kiindulópontja és az alapja, amely meg is jelenik e mintegy 200 év különbséggel íródott kompozíciók szólamaiba rejtve.

Áron atya doktori koncertje éppen csak érinti a gregoriánt, ami mégis összegző erővel fogja egybe ezeket a különféle korokból származó, Isten dicsőítésére íródott nagyszerű zenéket.

Támogatói jegyek a Bencés Boltban válthatók 2800, 3500, és 5000Ft-os áron, vagy a koncert előtt 1 órával a helyszínen.
Szeretettel várunk mindenkit!

Részletek

Dátum:
2022. március 22.
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Szent Ignác Bencés Templom
Széchenyi tér 9.
Győr, 9022