Útravaló a Húsvét jobb megéléséhez

Sárai-Szabó Kelemen OSB, győri bencés perjel atyának újabb kis kiadványa jelenik meg a győri Szent Mór Bencés Perjelség gondozásában. A lelki vágyódás örömével című kötet szerves folytatása az Adventi gondolatok kiskönyvnek.

Kelemen atya célját és szándékát kiválóan összefoglalja A lelki vágyódás örömével kötet bevezetője.
„A kereszténység legnagyobb ünnepe a Húsvét. Jól mutatja ezt, hogy negyven napig készülünk rá, majd ötven napig tart a húsvéti idő. A naptári év közel harmada ez az időszak.

Az idei nagyböjt március 2-án kezdődött és a márciusi Adoremus kiadvány elmélkedéseiben rám került a sor, így csak április 1-jével kezdődik ez a kiadvány és egészen április 30-ig tartalmaz minden
napra kis elmélkedéseket.

Szent Benedek atyánk életrajzában szerepel, hogy amikor remeteségben élt Subiacoban, egy közelben lakó szerzetes Húsvétkor meglátogatta. Amikor a szerzetes megkérdezte tőle, hogy tudja-e,
hogy Húsvét van, akkor Szent Benedek azt felelte: „tudom, hogy Húsvét van, mert téged láthatlak!”Legyen az ünnep nekünk is megvilágosító erejű, és tegyük a családunk, a közösségünk számára is valódi ünneppé a Húsvétot!

Ha lelkünkben békét tudunk teremteni, ha meg tudunk bocsátani, magunknak és másoknak is és tiszta szívvel jutunk el az ünnepre, akkor lesz igazán ünnep, az ünnep!”

A kötet megvásárolható a Bencés boltban, a Széchenyi téren, illetve előrendelhető a bencesbolt@bencesgyor.hu címen.

 

A megrendelt könyveket félretesszük, postázni nem áll módunkban. A könyvek a beérkezés után átvehetők a Bencés boltban.