Szent Benedek válaszútján

Rod Dreher: Szent Benedek válaszútján című kötet bemutatójára hívunk minden kedves érdeklődőt.

Időpont és helyszín: 2021.07.29.17.00 – Mathias Corvinus Collegium (MCC) Győri Képzési Központ, (Hotel Konferencia), 9021 Győr Apor Vilmos püspök tere 3.

De ki is Rob Dreher? 1967-ben született a louisianai Baton Rouge-ban. Író, újságíró, a The American Conservative folyóirat főmunkatársa, bloggere. Vezető amerikai lapok és televíziók ismert kommentátora. (https://www.theamericanconservative.com/blogs/)

Nemrég jelent meg magyarul az Osiris és az MCC PRESS gondozásában, az Idea Conservativa sorozatban Rod Dreher 2017-es, azóta világhírűvé vált Szent Benedek válaszútján című könyve. A kötetet többek között a The New York Times az „évtized legfontosabb vallással kapcsolatos könyvének” nevezte.

Könyvbemutatónkon személyesen a szerzővel beszélgetünk a sikerkönyv céljáról és az abból született párbeszédről.Az esemény angol nyelven zajlik, melyhez szinkrontolmácsolást biztosítunk a helyszínen.

A könyvet bemutatja:

Rod Dreher- a Danube Institute vendégkutatója, a könyv szerzője

Dr. Fekete Dávid – az MCC győri képviselet-vezetője

Rod Dreher kötete nem szakzsargonba csomagolt, a mindennapi élettől távol eső elmélkedések gyűjteménye, hanem a legnemesebb értelemben vett gyakorlati teológia: egyszerre világos irányelveket és jól követhető példákat kínál az olvasóknak. Jóllehet a szerző hagyományos keresztény nézőpontból bírálja újkori kultúránkat, üzenete mégis pozitív. A könyv oldalai egyként tanúskodnak szerzőjének személyes hitéről és kínálnak reményt olvasójának, ugyanakkor személyes felelősségvállalásra, tevékeny cselekvésre buzdítanak.

A szerző szerint ma a keresztényeknek és a konzervatívoknak olyan helyzettel kell szembenézniük, mint a korai kereszténységnek a Római Birodalmon belül. A keresztények közösségeinek megerősítésére a bencés szerzetesek és a benedeki regula szolgálhat mintául.