2023. november 16-án este 19.00 órai kezdettel a Schola Monodica énekegyüttes ad koncertet a Szent Ignác Bencés Templomban.

A Római Requiem egyedül a római Lateráni Bazilika 12. században lejegyzett karkönyvében maradt fönn, és a 2021-ben megjelent Graduale Urbis énekeskönyvben került kiadásra. A zsoltároskönyv- és az evangélium-ihlette tételek e forrásban válnak egy sajátos, eddig nem hallott költemény-sorozattá, amelyek megrendítően fejezik ki az egyéni ember gyászát és a feltámadásba vetett hitében elmondott könyörgését az elhunyt fölött.

A Római Requiem koncert egyúttal bemutatkozó alkalom is lesz az újonnan induló Schola Monodica énekegyüttes számára, amelyben karakteres férfikari hangzással kívánják megszólaltatni azokat a liturgikus tételeket, amelyek jórészt szólisztikus környezetben születtek még a gregorián ének uralkodóvá válása előtt. Az együttesben az órómai énekben is tapasztalt, főként felnőtt énekesek állnak ebben a formában először a nagyközönség elé Dr. Kelemen Áron OSB művészeti vezetésével.

A belépés ingyenes, ugyanakkor nagyon megköszönjük, ha támogató jegyek vásárlásával hozzájárul az új együttes működéséhez. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!