Karácsonyi könyvajánló

Három könyvet is ajánlunk az ünnep közeledtével.

A tavalyi jezsuita konferencia anyaga gazdagon illusztrált formában jelent meg. A győri bencések elődjeinek életébe, az iskola első 200 évébe nyerhetünk bepillantást, valamint a korabeli Győr társadalmi, vallási életét ismerhetjük meg a legfrissebb kutatások fényében, miközben gyönyörködünk a különleges felvételekben, amelyek olyan részleteket is megmutatnak, amik eddig fel sem tűntek nekünk.

Éppen egy éve lesz, hogy hat harangot szenteltünk és Szenteste együtt örültünk a megszólalásuknak. A harangok útjáról készült exkluzív album végigjárja a gyűjtés meghirdetésétől, az öntésen át Rómáig vezető utat, majd a városba való érkezésüket és felszentelésüket.

Lelki olvasmánynak ajánljuk Notker Wolf könyvét az időről. A szerző a bencés rend leköszönő prímás apátja, a világutazó, nagyvállalati felső vezetőhöz hasonló életet élő, időzsonglőr szerzetes saját bölcsességét osztja meg közérthető, egyszerű mondatokban mindenkivel, aki küzd az idővel: az idő múlásával, hiányával, gyorsaságával, lassúságával, az idő szűkével, az időzavarral.

Mindhárom könyv a győri bencés rendház portáján kapható!