Látványos munkálatok folynak a Széchenyi téren, a győri bencések rendházának és a Szent Ignác bencés templom tetőterének komplex rekonstrukciója zajlik.

A decemberben kezdődött felújítás során beépítik a tetőterét, ahol többek mellett kiállítóterek kapnak helyet. A beruházás jelenlegi helyzetéről a kivitelező West Hungária Bau Kft. projektigazgatója, Geszler Norbert számolt be lapunknak.

Jól haladnak a bencés épületegyüttes rekonstrukciójának munkálataival, tavaly ősszel írták alá a szerződést, októberben átvették a munkaterületet, és elkezdődtek a bontási munkák. „A bontási munkákat nagyon körültekintően kellett végeznünk, hiszen egy lakott, meglévő épületről van szó. A tetőtér-beépítéssel egy látogatóközpontot alakítunk ki, ahol a bencések történeti kiállítása és harangmúzeum is helyet kap. A feladatunk az, hogy a közönségforgalom számára megnyitható legyen az L alakú tetőtér. Ehhez komplett födémkiváltást kell végeznünk, tetőcserét szerkezettel, álszerkezettel, mindennel együtt” – sorolta Geszler Norbert.

Fotó: Ács Tamás

A teljes cikk a Győr+ oldalon olvasható