A szakralitás misztériumai kiállítás

2021. szeptember 19-én 17:30-kor nyílik meg A szakralitás misztériumai kiállítás a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium dísztermében.

Hegedűn játszik Antalóczy Máté. Köszöntőt mond Kiss János balettművész, akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke és Sárai-Szabó Kelemen, a Szent Mór Bencés Perjelség perjele. A kiállítást megnyitja: Kustán Melinda iparművész.

Ebben a kamaratárlatban az érdeklődők a 106 darabos soproni jezsuita díszletkönyv válogatott lapjaiból 70×100-as zászlóselyemre készült képeket láthatnak. A kiállításban találunk egy jelmeztervet, a tűz allegóriáját és olyan szakrális terveket is, amit ma díszletterveknek neveznénk. Ezek a jezsuita oktatásban és ünnepi előadásokban a díszlet és a látvány mintaképei voltak.

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata eredetileg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére, 2020-ban tervezte útjára bocsátani „A szakralitás misztériumai” címmel, az Országos Színházművészeti Múzeum és Intézet anyagából készült utazótárlatát.

A kiállítás október 3-ig tekinthető meg.

A megnyitó után szeretettel várjuk a felújított Szent Ignác Bencés Templom templomszentelésére.